מתכון לביבות תפוחי אדמה עם בטטה, אפשר להוסיף ירקות נוספים כגון גזר, בצל או קישוא, יצאו לביבות פשוט מעולות. אבל מי שמתכנן חג חנוכה, ארוח, הדלקת נרות או סתם ארוחת ערב טעימה למשפחה ורוצה להפתיע עם מתכון טעים במיוחד, להכין לביבות מטוגנות וטעימות להפליא בטעם שאי אפשר להפסיק ושגם מקובל על כולם, יכול ללכת די בטוח עם לביבות בטטה עם תפוחי אדמה. מדוע? בטטה מוסיפה טעם מתקתק אם כי לא מתוק מדי בתוך לביבות תפוחי אדמה רגילות, יחד עם זאת לביבות בטטה לבד עלולות לצאת מתוקות מדי ולא כולם אוהבים את הטעם. שילוב של תפוח אדמה עם בטטה מאזן את מתיקות הבטטות ומוסיף טעם לתפוחי האדמה.
מתכון לביבות בטטה תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה קלופים ושטופים
2-4 בטטות קלופות ושטופות. כמות הבטטות משתנה בהתאם לרצונכם וטעמכם: אוהבים טעם מודגש של בטטה או רק נגיעה מתוקה לריענון לביבות תפוחי אדמה רגילות? אם אתם רוצים לביבות בטטה הוסיפו יותר בטטות. אם אתם מעונינים בטעם מאוזן יותר, הוסיפו מעט בטטות והשאירו את תפוחי האדמה כמרכיב עיקרי.
בצל אחד
תבלינים: מלח, פלפל,כרוכום
חצי כוס קמח
3-4 ביצים, תלוי בכמות הבטטות.
שמן לטיגון.
ההכנה: לבשל תפוחי אדמה , בטטות ובצל קלופים עד שמתרככים. להוציא ולסנן. מועכים תפוחי אדמה, בטטות, בצל כמו לפירה. מוסיפים תבלינים, ביצים וקמח. מערבבים הכל בקערה אחת. מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים עם כף לביבות קטנות ומטגנים משני הצדדים עד שהן זהובות. מוציאים לביבות בעזרת כף מחוררת כדי לסנן עודפי שמן. מניחים על צלחת או מגש מרופד בנייר סופג כדי להשאיר כמה שפחות שמן בתוך הלביבה. מגישים חם. בתיאבון, וחג שמח! עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה: מתכון לביבות תפוחי אדמה, מתכון סופגניות חנוכה
המאמר של בלוג מתכונים מתכונים לחגים, מתכוני עוף, פסטה, מרקים ורעיונות לארוחות.